Конкурсът Гласът на България“ приключи с победа на 18-годишната Надежда Ковачева от

...
Конкурсът Гласът на България“ приключи с победа на 18-годишната Надежда Ковачева от
Коментари Харесай

Баща пенсионер и майка прислужничка повярваха в таланта на детето си

Конкурсът " Гласът на България “ приключи с победа на 18-годишната Надежда Ковачева от Панагюрище.

Кое е това славейче и за какво точно то завоюва първото място? Журналист от " Минаха години “ беседва с музикалната педагожка Нона Немигенчева, която се занимава с Надежда още от времето, когато тя е хлапе в детска градина, и с татко й Велко.

През 2010 година от община Панагюрище оферират на Нона предопределение като музикален началник в локалната детска градина " Брезичка “. Там тя се натъква на много гении, измежду тях е и Надето Ковачева.

Преподавателката съзира в палавото жизнерадостно момиченце зрънцето, което след време ще се трансформира в бисер, и написа записка на родителите, че би се занимавала по-сериозно с тяхната щерка в ръководената от нея общинска музикална школа и чака от тях единодушието им.

Бащата Велко приема, а след към година първородното му дете се явява на конкурс в Хисаря с песента " Хей, извор чист “ на Мими Иванова и печели златните медали в двете му посоки. Това е стартът на Надината певческа кариера. Девойчето взе участие в какви ли не награди. Обаче в случай че наградите нямат нищо общо със златото, плаче, та се къса.

" Колкото е надарена, толкоз е и амбициозна, желае постоянно да е първа “, споделя музикалната педагожка.

В фамилията нямало музиканти, бащата е пенсионер, а майката мароканка е прислужничка в панагюрско учебно заведение.

На музикален конкурс в Пазарджик петокласничката Ковачева пробва горчилката на живота. Точно преди нея момиченце от Панагюрище извършва песните, които самата тя има намерение да изпее. Пренавита от предпочитание да се показа по-добре, Надежда остава без орден.

В началото на април 2022 взе участие в интернационален фестивал за известна музика и танц на испански език и печели Гран при. По предложение на журито през лятото е спонсорирана за билети за отиване и връщане, такси за присъединяване, храна, с цел да се включи в влиятелен певчески конкурс в Париж. Там също печели Гран при.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР